Sahabat Jaenal Abidin ( Sahaja FC) Juara 1 Niko Cup.

19/09/2022 07:13
Array
banner-single

Liputan45 Com Tigaraksa, Turnamen Sepakbola Nicko Cup yang di ikuti 16 peserta, pinal antara sahaja FC vs Bento FC akhirnya sahaja FC juara 1 yang bertempat di lapangan hijau Kaduagung ,Desa Margasari Kecamatan Tigaraksa . Minggu ( 18/09/22) .

Nicko Cup merupakan turnamen sepakbola meramaikan , walimatul khitan anak bapak Yongki dan ibu Eka Yulianti Warga Margasari , kecamatan Tigaraksa .

Tropi juara 1 serta uang pembinaan di serahkan Yongki ( bos Yongki) di terima .H . Jaenal Abidin di gebyar panggung hiburan mendatangkan group dangdut Narada ( rgs ) dari dari luar ,Kabupaten Tangerang dan artis terkenal salah’satunya . Jihan Audi.

Tim sepakbola Sahaja FC merupakan tim yang di bentuk bagi para remaja yang hobi bola yang ada di sekitar, Jambe, Tigaraksa, dan Solear.merupakan tim kebanggaan H . Jaenal Abidin dan Epul sebagai ketua PK .

H . Jaenal Abidin selain menejer tim sahaja juga sebagai , Ketua kesatuan organisasi gotong royong ( Kosgoro) kabupaten Tangerang.dia juga sebagai wakil sekjen DPD Golkar,kabupaten Tangerang.

H . Jaenal Abidin juga bakal mencalonkan dirinya pada pemilu ,2024 sebagai anggota DPRD , kabupaten Tangerang dapil 1 .

H . Jaenal Abidin menerangkan ke wartawan tentang tim Sahaja yang menjuarai Nicko Cup keluar sebagai juara 1 ke

” Tim sahaja merupakan perkumpulan sahabat dari ,H Jaenal Abidin mereka semua remaja yang hobi di bidang sepakbola maka dari itu kita kumpulkan remaja yang ada di sekitar , Jambe, Tigaraksa, Solear dan kita bentuk tim sepakbola di beri nama Sahaja FC”, ungkap H . Jaenal Abidin.

“Jaenal Abidin melanjutkan kita juga selalu berkomunikasi anak – anak serta remaja yang hobi dibidang olahraga sepakbola untuk membimbing , Serta menyalurkan bakatnya supaya menjadi pemain yang mempunyai talenta, dengan kemenangan sahaja FC juara 1 Nicko Cup merupakan suatu kebanggaan, serta pencapaian yang luar biasa bagi kami. Semoga kedepannya sahaja FC , semakin, solid , kebersamaan di lapangan maupun di luar lapangan, dan semoga target – target kita di tahun kedepannya tercapai itu yang saya harapkan “, pinta H . Jaenal Abidin .

Sementara Ketua PK Epul merupakan bagian dari tim Sahaja FC ,juga sekaligus sebagai Tim pemenangan H . Jaenal Abidin yang selalu mendukung, support terus sahaja FC . apalagi pada turnamen Niko cup ,kita juara 1 Semoga tim Sahaja Lebih giat berlatih,dan kompak kami juga mempunyai SSB yang berkaitan sama tim sahaja FC “, tandanya.(02/Dag).

Rekomendasi Anda

BANNER-ATAS

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Terkini Lainnya